Mainos

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

The Sunin päätoimittaja on vuoden seksisti Britanniassa

Tasa-arvojärjestö End Violence Against Women (EVAW) on yleisöäänestyksen jälkeen nimennyt roskalehti The Sunin päätoimittajan David Dinsmoren vuoden seksistiksi. Päätös ei tietenkään ole millään tapaa yllättävä, koska The Sun on yksi niistä harvoista brittilehdistä, jotka julkaisevat edelleen naisia halventavia valokuvia sanomalehdessään.


The Sunin kolmannella sivulla (josta tulee englanninkielinen termi "page 3 girl") julkaistaan säännöllisesti kuva yläosattomissa olevista naisista. Tämä 1970-luvulta peräisin oleva patriarkaattinen muinaisjäänne on satojen tuhansien ihmisten vastustuksesta huolimatta jäänyt elämään The Sunin sivuille. Kolmossivulla julkaistaan vain naisten kuvia ja tämä on selkeä loukkaus naisten kehoa kohtaan. Miten sanomalehti voi ensin näyttää lukijalleen kuvan puolialastomasta naisesta ja sen jälkeen uutisoida raiskaustapauksista?

Palkinnoksi Dinsmorelle lähti vuoden seksisti -tittelin kanssa EVAW:in "No More Page 3" -t-paita.

1 kommentti:

  1. Naisethan ovat itse ryhtyneet malleiksi, suostuneet itse kuvaan ja saavat tästä vielä palkkaa. Enemmän tämä on mallien vika kuin lehden.
    Pitäisikö paidattomien miestenkin kuvat kieltää täysin kaikkialta mediasta? Jos ei, niin miksi?
    Roskablogisi on täynnä miehiä syyllistävää ja naisia palvovaa materiaalia. Tämä ei ole oikeaa feminismiä vaan miesvihaa.
    Toivottavasti lopettaisit tämmöisen paskanjauhannan ja keskittyisit oikeasti tärkeisiin asioihin, etkä vaan poimisi jokaista uutista missä naiselle tulee paha mieli.

    VastaaPoista