Mainos

tiistai 3. helmikuuta 2015

Omakohtainen kokemus manspreadingista

Jokainen tietää tämän tunteen: huonosti syöty aamupala, ulkona on kylmää, työpaikalle vievä linja-auto on myöhässä ja kun sinne linja-autoon viimein pääsee sisälle, niin kaikki istumapaikat ovat jo täynnä. Kaikki paitsi yksi. Eräs keski-ikäinen, hieman ylipainoinen mieshenkilö nimittäin oli asettunut tarkoituksella istumaan käytävän puoleiselle penkille, jotta kukaan ei pääsisi istumaan hänen viereensä ikkunapaikalle. Siinä tämä mies istui jalat levällään välittämättä lainkaan muista kanssamatkustajista.

Hetken tätä touhua katseltuani ajattelin, että tuo mies varmasti jatkaa manspreadingia koko lopun ikänsä, ellei joku huomauta siitä hänelle. Siispä kävelin miehen viereen, rykäisin ja pyysin miestä "lopettamaan haarojensa levittelyn ja antamaan tilaa muillekin" niin kovalla äänellä, että viisi penkkiriviä eteenpäin kääntyi katsomaan meitä. Mies oli aidosti yllättynyt siitä, että joku uskalsi puuttua hänen toimintaansa ja hetken tuijotuksen jälkeen hän siirtyi sanaakaan sanomatta ikkunanpuoleiselle paikalle ja piti loppumatkan ajan haaransa tiukasti kiinni. Anteeksipyyntöä mies ei saanut missään vaiheessa suustaan, mutta eiköhän hän silti tajua ensi kerralla ajatella julkisessa liikenteessä muitakin.

Onko muilla omakohtaisia kokemuksia manspreadingista ja ylipäätänsä huoosti käyttäytyvistä miehistä julkisessa liikenteessä? Miten puutuit tilanteeseen?

15 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, tuo on ensimmäinen kerta, kun kuulen sanan "manspreading". :) Ylipäätään Suomessa on aika tyypillistä, että ihmiset istuvat hyvin väljästi tai täyttävät viereisen penkin tavaroillaan, vaikka omassa sylissäkin olisi tilaa. Tällainen on mielestäni aika töykeää etenkin aamuisin, kun bussit ovat muutenkin tilaa.

    En siis tiedä, onko manspreading varsinaisesti Suomelle tyypillinen ilmiö, mutta luulen sellaisen olevan miehelle kuitenkin hyväksyttävämpää kuin naiselle. Eihän naisten perinteisesti kuulu haarojaan levitellä... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tällainen on mielestäni aika töykeää etenkin aamuisin, kun bussit ovat muutenkin tilaa."

      Hups, tarkoitin: ...kun bussit ovat muutenkin täynnä. :)

      Poista
  2. Itsekin olen havainnut asioita.

    VastaaPoista
  3. Olen havainnut (ihan totta!) että jopa naisihmiset saattavat varata bussissa sen kaksi paikkaa! Tällaisen womanspreadingin vuoksi vihaan kaikkia naisia!

    VastaaPoista
  4. Ennenkuin kukaan alkaa tuomitsemaan feminismiä tämän blogin kirjoitusten perusteella, tulee ottaa huomioon blogin olevan yritys mustamaalata feminismiä idioottimaisilla julkaisuilla, jotka ovat todellisen feminismin irvikuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotko hieman feninismistä, joka ei ole idioottimaista?

      Poista
    2. Mutta kuka sinä olet tuomitsemaan julkaisut idioottimaisiksi?

      Poista
  5. Feministit........
    onko teidän mielestä manspreading ihan oikeasti joku juttu?
    Saatan nyt vastata rölliin, mutta tällaisista asioista käy ilmi, kuinka turhaa feminismi on nykypäivänä.

    VastaaPoista
  6. Onhan tämä satiiria? Onhan?

    VastaaPoista
  7. Huomasit siis tyypillisen suomalaisen istuvan suomalaiselle tyypillisessä kohdassa bussia ja päättelit jollain kieroutuneella feministipäätelmällä tämän tarkoittavan sitä, että hän haluaa alistaa haarojensa levittelyllä naisia. Pilasit keski-ikäisen tavallisen suomalaisen miehen päivän huutamalla hänelle normaalista käytöksestä.

    VastaaPoista
  8. Huumoriahan tämä on.

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja taitaa olla jonkunlaisessa psykoosissa.

    VastaaPoista
  10. Miehenä sitä istuu luonnostaan jalat harallaan ihan siitä yksinkertaisesta syystä että muuten kivekset jäävät lyttyyn ja sitten ne hikoavat. Se tuntuu ikävältä.

    VastaaPoista
  11. Tämä kirjoitus on seksistinen ja jopa pelkkä termi "manspreading" on yleistävä. Kirjoittaja kokee miehet seksiobjekteina kun katselee miesten haaraväleihin.

    Terveisin Tornari Nyyminen

    VastaaPoista