Mainos

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ruotsissa kalastellaan rasistien ääniä

Ruotsin kokoomuksen puoluekentiltä kuuluu huolestuttavia uutisia. Yle nimittäin kertoo, että lähes puolet kokoomuksen kunnallispoliitikoista haluaisi rajoittaa pakolaisten ottamista Ruotsiin. Kokoomus ei puolueena vastusta pakolaisten ottamista, mutta yksittäiset kokoomuslaiset poliitikot ovat ilmeisesti ruotsidemokraattien kannatusmäärän hälyttävän kasvun takia hypänneet populistien kelkkaan.



En minäkään halua vielä poistaa kaikkia rajoja ensimmäisen- ja kolmannen maailman väliltä (vaikka joskus kymmenien vuosien päästä me toivottavasti tähän pystymmekin), mutta Ruotsin vastaanottamat pakolaismäärät eivät vielä ole lähellekään niin suuria, että pakolaisten ottamista pitäisi merkittävästi rajoittaa. Ruotsin pakolaispolitiikan vahvuus on ollut nimenomaan suuret pakolaismäärät, sillä pakolaiset sopeutuvat paremmin kotoisaan ympäristöön: esimerkiksi Suomi ei ole pystynyt sopeuttamaan pakolaisiaan yhtä hyvin osaksi yhteiskuntaa, minkä takia meiltä lähteekin Syyriaan väkilukuun suhteutettuna paljon enemmän taistelijoita kuin Euroopasta keskimäärin.

Pakolaismäärien rajoittaminen ei ole yhdessäkään länsimaassa vähentänyt pakolaisuuteen liittyviä lieveilmiöitä, pikemminkin päinvastoin. Tämän takia onkin hyvin huolestuttavaa, että jotkut kokoomuslaiset yrittävät kalastella populistien ja muiden kansankiihottajien suosiota tämän kaltaisilla kommenteilla.

5 kommenttia:

  1. Joo, Rinkeby esim. osoittaa hyvin että mitä enemmän pakolaisia, sitä paremmin menee. On ihan älytöntä että ylipäänsä pohditaan mitään "sopivia" määriä maahanmuuttajien suhteen, koska enempi on parempi ja ongelmat poistuisivat kun otettaisiin vaan rajattomasi maahanmuuttajia. Ihme rasistit vaan laskevat esimerkiksi rahojen riittävyyttä.

    VastaaPoista
  2. Täytyy sanoa, että vaikka itse en ole samaa mieltä Ruotsidemokraattien kanssa kaikista asioista, niin he puhuvat ihan oikeista ongelmista. Minä en ole rasistinen enkä vastusta humanitaarista maahanmuuttoa sinänsä, mutta tuo Ruotsin maahanmuuttopolitiikka on ihan oikeasti todella vastuutonta ja typerää. Ruotsissa tapahtuu todella paljon raiskauksia verrattuna esim. Suomeen, ja tutkimuksien mukaan maahanmuuttajat syyllistyvät rikoksiin, etenkin raiskauksiin, selvästi kantaväestöä enemmän.

    Totta kai se johtuu osittain siitä, että maahanmuuttajat eivät tahdo sopeutua ja kohtaavat syrjintää. Mutta pointti onkin siinä, että jos niitä pakolaisia otetaan tuollaisia määriä, niin ongelmien syntymistä ei kerta kaikkiaan voi välttää.

    Väitteesi siitä, että suomalainen maahanmuuttopoliitikka olisi Ruotsia huonompaa, ei pidä paikkaansa. Suomalaiset maahanmuuttajataustaiset ihmiset ehkä lähtevät ruotsalaisia prosentuaalisesti useammin ISISin riveihin, mutta Suomessa he aiheuttavat selvästi vähemmän ongelmia kuin Ruotsissa!

    Todettakoon vielä, että on ikävää että olet saanut blogiin näin paljon asiattomia kommentteja (tämän tekstin toinen kommentti ei ole asiaton, sitä en tarkoita). En ole monesta asiasta samaa mieltä kanssasi, mutta sinun ei silti tulisi joutua kohtaamaan esim. huoraksi haukkumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeisestä kappaleestasi sen verran, että komppaan todella. On todella alhaista, että huoritellaan anonyymisti, kun ei ole todellisia vasta-argumentteja. Suomen tasa-arvoisen pinnan alla seksismi elää ja voi hyvin. :(

      Poista
  3. Itse asiassa Suomessakin maahanmuuttajat syyllistyvät rikoksiin huomattavasti kantaväestöä enemmän, kun suhteutetaan kantaväestön ja maahanmuuttajien määrä. Tämä pätee eritoten väkivalta- ja seksuaalirikoksissa.

    Tilastojen ulkopuolelle jäävät sellaiset tapaukset, joilla on Suomen kansalaisuus, mutta jotka silti ovat maahanmuuttajataustaisia. Kuten vaikkapa nyt tämä väkivaltaisia ryöstöjä tehnyt katujenki jossa oli toistakymmentä maahanmuuttajataustaista ja kaksi etnistä suomalaista. Koko porukan tekemät rikokset tilastoidaan suomalaisten tekeminä.

    VastaaPoista
  4. En oikein tiedä... tammikuun alussa Ruotsissa kävi niin, että Syyriasta tuodut pakolaiset eivät suostuneet poistumaan bussista, kun heidät tuotiin esim. Tukholman tai Malmön sijasta pieneen maalaiskylään. Tulee mieleen, että jos on varaa tuollaiseen nirsoiluun, millainen hätä heillä oikeastaan on ollut Syyriassa?

    http://rt.com/news/219387-sweden-asylum-seekers-protest/

    VastaaPoista