Mainos

torstai 4. joulukuuta 2014

GTA on seksistinen peli

Uusin GTA-peli on herättänyt paljon vihaa ihmisissä, koska pelissä pelaajaa yllytetään alistamaan, kiduttamaan ja tappamaan naisia. Ryhmä australialaisia aktivisteja on onnistunut saamaan tämän seksistisen videopelin vihdoinkin pois myynnistä joistakin Australian suurista tavarataloista.



Tätä uutista hauskempaa on kuitenkin seurata katkerien miesten kommentteja kieltoon liittyen. Digitodayn kommenttiosiossa nimettöminä (yllätys yllätys) pysyttelevät miehet valittavat, kuinka kukaan ei välitä miesten tappamisesta videopeleissä. Nämä miehet taitavat kuitenkin unohtaa, että naiset ovat väkivallassa aina altavastaajan asemassa, eikä miehiä pidä sen takia yhtään yllyttää enempää väkivaltaan. Miehet hakkaavat vuosimiljoonien evoluution seurauksena toisiaan, tehtiin niin peleissä tai ei, mutta naisiin kohdistuvaan väkivaltaan voidaan kulttuurimuutoksilla puuttua. Eräässä blogissa taas (jonka kirjoittaja kaikesta päätellen on myös mies, ja jälleen nimetön) pelin kieltänyttä adressia syytetään väärennetyistä nimikirjoituksista, mitä perustellaan huterasti pelkällä epämääräisellä linkillä yhden henkilön mielipiteitä ilmaisevaan kolumniin. Naurettavaa!



Lue myös nämä:

11 kommenttia:

  1. Noniin, yritän olla kovasti provosoitumatta netissä, mutta näyttää siltä että sorrun vastaamaan yhä uudestaan ja uudestaan. Pahoitteluni (tai onnitteluni riippuen tekstin päämäärästä) siitä.
    Oletan, että liikkeenne (feminismi, gamergate) mitä edustatte ajaa tasa-arvoa sukupuolten välille, ja tavoitteenanne on luoda maailma ilman turhia sukupuolirooleja sekä sukupuolien välistä eriarvoisuutta.
    Tekstin jaloista päämääristä huolimatta olen huomaavinani tarpeettoman kärjistettyjä oletuksia sekä mielikuvia tekstissäsi, joka laskee huomattavasti sen tarkoitusperien, ja ideaalien välittymistä lukijalle.
    Demonisoimalla sukupuoli, on täysin päinvastainen vaikutus ajamaanne asiaan, eikä sillä saada haluttua kannattajakuntaa hyväksymään käsitettä tasa-arvosta, vaan maalataan sukupuolesta vihollinen, jolloin siirrytään hyvästä taistelusta pahimmassa tapauksessa syrjimis-, sekä alistusaikeisiin.
    Toivon vilpittömästi, että keskustelu vastaavanlaisista aiheista pysyisi mahdollisimman rationaalisena, sekä kohteliaana epämiellyttävien väärinkäsitysten välttämiseksi.
    Mitä parhainta jatkoa.
    T: Kaikesta päätellen jälleen nimetön mies.

    PS. Jätän nimeni kertomatta internetin juurtuneiden käytännöiden vuoksi, mutta voin vakuuttaa, että olen varsin huolestunut nykytilanteesta, ja tiedän nimettömyyteni aiheuttavan negatiivisia tunteita, mutta toivottavasti pääsen samalle aaltopituudelle kanssanne.

    VastaaPoista
  2. Aijaa, eli kun naisia tapetaan se on seksismiä, mutta kun miehiä tapetaan niin se on evoluution syy joten hyväksyttävää?

    Feministin vitun järki.

    T. nimetön mies

    VastaaPoista
  3. Hei nimetön! Luin blogisi läpi ja huomasin sen ajavan naisia miesten ohi oikeuksissaan. Toki tälläinen on sananvapauden takia täysin hyväksyttävää ja on hyvä että äärisovinistisille blogeille on myös vastakohtia :) Voisitko kuitenkin vaihtaa harhaanjohtavan otsikkosi "Havaintoja sukupuolten välisestä epätasa-arvosta" ja muotoilla sen kuvaamaan enemmän sivun sisältöä? :) Hyvää joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  4. Niin... Feminismi ja tasa-arvo ovat näköjään kaksi aivan eri asiaa...

    VastaaPoista
  5. En näe patriarkaattibongarinkaan nimeä missään, jos se nimettömyys kerran nyt kerran niin paha asia on.

    VastaaPoista
  6. "Nämä miehet taitavat kuitenkin unohtaa, että naiset ovat väkivallassa aina altavastaajan asemassa"

    Hohhoijjakkaa. Mistä lähtien? Since when? Taas näitä sokean feministin yleistyksiä vailla todellisuuspohjaa. Heitellään kaiken maailman väittämiä ilmaan totuutena. OMG. Oh My God.

    VastaaPoista
  7. Erehdyin lukemaan blogiasi, en toista tätä virhettä.
    Olet aivan vitun tyhmä, suorastaan naurettavan typerä. Jos tunnet olevasi onnistunut päästäessäsi tätä ajatusten veriripulia nettiin kivalla pinkillä taustalla GO GIRLS vittu asenteella olet väärässä. Teksti on silkkaa paskaa kuten varmasti sinäkin.

    Ja tietenkin nimettömänä, tervetuloa internetiin.

    VastaaPoista
  8. etkö itsekkin kirjoita näitä nimettömänä?

    VastaaPoista
  9. Jotenkin tästä saa kuvan että kirjoittaja, kuten myöskään monet muut GTA:n vastustajat eivät ole sitä pelanneet paljoakaan. Kyseisessä pelissähän ei varsinaisesti yllytetä tappaamaan tai pahoinpitelemään nimenomaan naisia. Sivullisia voi tappaa halutessaan, niin miehiä kuin naisia. Pelissä myös ollaan rikollisia itse, kuten nimi kertoo. En pelaavana naisena kyllä osaa nähdä GTA:ta epätasa-arvoisena pelinä. Online moodissa pääsee jopa itse pelaamaan naishahmoa.

    VastaaPoista
  10. Peli on fiktiota. Täytyy ymmärtää, että kirjoissa, elokuvissa ja peleissä täytyy voida käsitellä muuten arkoja tai kiellettyjäkin aiheita.

    Jos niitä aletaan kieltämään, esim nyt vaikka seksistisyyteen vedoten, niin samoin perustein joudutaan kieltämään aivan kaikki yleisen länsimaisten moraalikäsitysten tai lakien vastaiset elokuva-, peli- ja kirja-aiheet. Joka käsittää silloin sisäänsä kaikki sotapelit ja elokuvat, historiallisiin aiheisiin liittyvä viihde, trillerit, jne, jne.

    Joka on täysin epärealistista . . .

    VastaaPoista
  11. "Nämä miehet taitavat kuitenkin unohtaa, että naiset ovat väkivallassa aina altavastaajan asemassa"

    Nyt täytyisi esittää painavia perusteluja tälle.

    Itse olen ehdottomasti tasa-arvon kannalla, mutta mielestäni asiaa ei edistä tällaisen vastakkainasettelun tarkoituksellinen hakeminen. Nainen VS Mies, mitä kumpi saa enempi tai vähempi.

    Piikittelet miehiä kirjoituksissasi, muttei se edistä sinun asiaa ollenkaan, päinvastoin, ainakin omissa silmissäni se syö täysin uskottavuutesi, vaikka asiasi muilta osin olisikin oikea.

    Mutta kenties tässä taas haetaan vain huomiota, haluat kirjoittaa provosoivasti ja piikitellä miehiä, jolla kenties oletat saavasi enemmän lukijoita.

    VastaaPoista