Mainos

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Videopeleille tulossa tasa-arvo-sertifikaatti

Puolet videopelien pelaajista on naisia, mutta silti suosituimpien videopelien päähenkilöistä 96 % on yhä miehiä. Silloin harvoin kun naiset videopeleihin pääsevät, niin heidät esitetään lähes poikkeuksetta yliseksuaalisina sivuhahmoina, joita päähenkilöinä toimivat heteromiehet käyttävät hyväkseen. Nyt tähän kaavaan ollaan kuitenkin saamassa aikaiseksi muutosta.



Ruotsissa videopelivalmistajien yhteinen Dataspelsbranschen-järjestö on aloittanut uuden projektin, jonka tarkoituksena on luoda uusi sertifiointijärjestelmä videopeleille, jotka edistävät sukupuolten välistä tasa-arvoa. Sertifikaattijärjestelmän luomisen mahdollistaa Ruotsin valtio, joka on luvannut rahoittaa projektia.

Dataspelsbranschenin mukaan uuden sertifikaattijärjestelmän tarkoituksena ei ole leimata yksittäisiä pelejä seksistisiksi tai ei-seksistisiksi, vaan kertoa videopelin valmistaneen yrityksen yleisistä toimintatavoista. Sertifikaatin haluavien yritysten pitää huolehtia muun muassa siitä, että yrityksen peleissä on pelattavia naishahmoja ja eräänlaisen valmiin tarkistuslistan asioista, joita sukupuolten välistä tasa-arvoa ajavalta videopeliltä vaaditaan.

Vaikka tällainen sertifikaattijärjestelmä on vasta ensimmäinen askel kohti pelialan tasa-arvoistumista, niin se on silti iso harppaus oikeaan suuntaan. Itse en ainakaan aio enää parin vuoden päästä ostaa sukulaislapsilleni sellaistan yritysten valmistamia videopelejä, joilla ei ole Dataspelsbranschenin tasa-arvo-sertifikaattia tai jotakin muuta tasa-arvoisuudesta kertovaa puolueetonta todistusta.



Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä:

2 kommenttia:

  1. Hurraa! Maailmassa on asiat todella hyvin, koska tällaiseen höpinään käytetään aikaa ja rahaa. Voipa joku pienyhtiö tehdä vähän rahaakin, kun valmistaa sertifikaatin mukaisia pelejä ja tämän blogin pitäjän kaltaiset puupäät ostavat niitä osoittaakseen oman vapautensa ja erinomaisuutensa naisina. Jota pitää suojella sertifikaateilla videopelihahmoilta.

    VastaaPoista
  2. Et ole vissiin paljon pelejä pelaillu? Kyllä te osaatte joka asiasta vääntää sukupuoliasian. Mites toi tasa-arvoyksikön mieskiintiö? Kaikki naisia ja se on vissiin ihan ok?

    VastaaPoista