Mainos

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Poliisien koulutus syrjii naishakijoita

Yle uutisoi tänään, että vasta noin 34 prosenttia poliisiammattikorkeakouluun hakevista henkilöistä on naisia (mikä jo itsessään on hälyttävän pieni lukema). Suurin huolenaiheeni on kuitenkin se, että poliisiammattikorkeakouluun päässeistä naisia on keskimäärin vain 29 prosenttia.

On siis selvää, että poliisiammattikorkeakoulun hakuprosessi suosuu selvästi miehiä naisten kustannuksella. Vaikka naisten vaatimukset kuntotesteissä ovatkin jonkin verran miehiä matalampia (esimerkiksi juoksussa noin 10 %), niin tilastojen valossa on selvää, että tasoitusta pitäisi antaa vielä enemmän. Poliisien koulutukseen liittyy selvästi rakenteellista sukupuolisovinismia, johon kukaan ei ole halukas puuttumaan.

Jokainen vähänkään aihetta tunteva myös tietää, että naisia tarvittaisiin kentälle paljon nykyistä enemmän. Joka kolmas suomalaisnainen kokee vuosittain väkivaltaa, eikä tilannetta saada mitenkään rauhoitettua niin kauan, kun valtaosa poliiseista on miehiä. Vaikka sukupuolet ovatkin mielestäni teoriassa tasa-arvoisia, ovat empiiriset kokemukseni osoittaneet, että miehet eivät (ilmeisesti evolutionaalisista syistä) pysty suojelemaan naisia naisiin kohdistuvalta väkivallalta yhtä tehokkaasti kuin toiset naiset.

Vaikka vastustankin yleensä erilaisia turhia sukupuolikiintiöitä, niin mielestäni tässä tapauksessa kiintöiden asettaminen olisi oikein yhteiskuntarauhan parantamiseksi. Pelkkä naisten tasovaatimusten madaltaminen ei enää riitä, koska naishakijoitakin on jo aivan liian vähän. Tämän takia ehdotankin, että Suomessa siirrytään seuraavien vuosien kuluessa malliin, jossa vähintään 40 % poliisiammattikorkeakoulun aloituspaikoista on varattu naisille. Vaikka vaihtoehto voi joidenkin mielestä kuulostaa epäreilulta miessukupuolta kohtaan, niin jokainen kyllä ymmärtää, että kiintiöiden asettaminen on tehokkain tapa ratkaista ongelma. Myös miehille on esitetty joitakin kiintiöpaikkoja, kuten esimerkiksi opettajakoulutuksessa (jota tosin itse vastustan, koska kiintiölle ei tässä ole mitään oikeita perusteita), joten en näe tässä ongelmaa tasa-arvon suhteen.

 

17 kommenttia:

  1. :----------------------------------------------D

    VastaaPoista
  2. Siis kuin vitun tyhmä sä oikeen oot ? Ota se pää pois sielt perseestä

    VastaaPoista
  3. Tän vois pistää tälläsenään Lehteen.

    VastaaPoista
  4. Siiiiis :DDDDDDD Vittu sä oot tyhmä huora tapa itsesi

    VastaaPoista
  5. SIIS mitä vittua mä just luin?

    VastaaPoista
  6. Oot sit tyytyväine ku joku nekke hakkaa sut ku naispoliisi ei mahtanu sille mitää ku oli päässy helpommalla testeissä XD

    VastaaPoista
  7. Tasa-arvo = keppihevonen jolla hamuan omalle eturyhmälleni etuoikeuksia koska logiikkani on käsittämättömän vääristynyttä.
    Vai?

    VastaaPoista
  8. Naisilla ja miehillä pitäisi olla yhtä vaativat kuntotestit, eihän siittä tulisi mitään jos 15v korianteri vetelisi 50kg 160cm naispoliiseja lättyyn aina välitunneilla. Poliisilla täytyy olla auktoriteettiä ja auktoriteetin saamiseen poliisin työssä täytyy olla hyvässä kunnossa.

    Miehet ovat sopivampia poliisin ammattiin paremman fyysisen voiman vuoksi, joten on hyvä että heitä on enemmän.

    VastaaPoista
  9. On totta, että suurin osa poliiseista ovat miehiä, ja että vaatimustaso kunnon suhteen on todellakin korkea.
    Kuitenkin yhteiskunnassa jossa elämme, asiantuntevat sekä etenkin fyysisesti pystyvät poliisit ovat välttämättömyys.
    Olen vakuuttunut että ymmärrät sen, että vaatimustasoa laskiessa myös poliisin suorituskyky laskee, joka tarkoittaa tarpeettoman voimankäytön (pamput, kyynelkaasut) yleistymistä hankalammissa tilanteissa.
    Kompromissi kyseiselle dilemmalle on kannustaa poliisikouluun pyrkiviä huolehtimaan kunnostaan jo aikaisessa vaiheessa, jolloin vatimustaso pysyy tarpeellisen korkeana, eikä yhteiskunnamme rakennetta turvaavien virantoimittajien ammattitaito löyhtyisi.
    Mitä parhainta jatkoa.

    VastaaPoista
  10. Miksi suurin osa palomiehistä on miehiä?
    Tämä syrjii selvästi naisia. Itse ainakin naisena toivon että kun asuntoni on tulessa enkä pääse jaloilleni häkämyrkytyksen takia että minut kantaa ulos nainen, eikä mikään sovinistinen sika.
    Tälle alalle on saatava naiskiintiö! 50% tulipelastajista (palomies on sovinistinen termi) on oltava naisia!

    VastaaPoista
  11. paskaa, paskaa ja paskaa :D

    VastaaPoista
  12. Allahu akbar, kunhan me kunnon muslimit samme Suomessa vallan kaikki naiset voivat elää tässä maassa rauhassa ilman patriarkaatin sortoa kuten Saudi-Arabiassa, Somaliassa ja muissa islamilaisen tasa-arvon mallimaissa.

    VastaaPoista
  13. Naiset ja miehet mielestäni tasa-arvoisia jos ei läpäise esim. Kuntotestejä niin voi voi.

    VastaaPoista
  14. Oletko vähän yksinkertainen? Poliisin työssä fyysinen voima ja kunto on edellytys. Se homma ei suju, jos ei ole riittävän hyvässä kunnossa. Niillä testeillä tarkistetaan että hakija on fyysisesti sellainen, että siihen homaan sopii. Jos nainen(tai mies) ei testissä pärjää, ei hän myöskään voi tehdä poliisin työtä. Vai haluaisitko että esimerkiksi joutuessasi pahoinpidellyksi, sinua pelastamaan tullut poliisi ei pärjäisikään pahoinpitelijällesi?

    VastaaPoista
  15. lisää vaan naispoliiseja! munkin karriääri lähtisi rakettimaiseen nousuun

    t: iso ja vahva rosvo

    VastaaPoista
  16. Eli sinun nielestäsi on jo hälyttvä ongelma jos hakijoistakin vain kolmasosa on naisia? Aiotko pakottaa naiset poliiseiksi, vai miksi et itse hae sinne jotta tuo luku saadaan nousemaan? Jos naishakijoita ei vain ole ja silti pitäisi kiintiö laittaa niin eikö se käytännössä laske poliisien määrää, koska halukkaita miehiä ei voitaisi ottaa jos naisia ei koulutukseen hae. Ilmeisesti feminismi sumentaa kaiken järjen ja aate ajaa kaiken logiikan edelle.

    VastaaPoista
  17. Jos 34 % hakijoista on naisia ja sisäänpäässeistä 29 %, naisista pääsee sisään tällöin 85,3 %. :)

    VastaaPoista