Mainos

maanantai 5. tammikuuta 2015

Missä ovat vuoden naiset?

Amerikkalainen TIME lehti valitsi muutama viikko sitten vuoden henkilön, eikä valinta, yllätys yllätys, taaskaan osunut naisen kohdalle.



TIME on valinnut vuoden henkilön (joka muuten oli vielä vuoteen 1999 asti "vuoden mies", vaikka palkinnon oli siihen mennessä voittanut jo kolme naista. Kuvitelkaa millainen skandaali syntyisi, jos joku lehti valitsisikin vuoden naiseksi miehen.) vuodesta 1927 asti, mutta tähän mennessä kunniamaininnan on saanut vain kolme yksittäistä naista, Wallis Simpson, Elizabeth II ja Corazon Aquino. Vaikka mukaan laskettaisiin tapaukset joissa palkinto on jaettu useamman kuin yhden henkilön kanssa, niin naiset ovat silti päässeet vuoden henkilöiksi vain yhdeksän kertaa, miehet taas 79. Vielä hämmentävämmäksi tämän tekee se, että jopa ei-henkilöitä (kuten tietokone, mielenosoittaja ja ebolatyöntekijä) on valittu useammin vuoden henkilöiksi kuin itse naisia. Kertoo aika paljon sukupuolten välisestä tasa-arvosta länsimaalaisessa yhteiskunnassa.

Viimeksi nainen on ollut vuoden henkilönä vuonna 2005, silloinkin kahden miehen varjossa, joten toivottavasti vuotena 2015 nähdään lehden kannessa taas pitkästä aikaa nainen. Muuten joudumme odottamaan vielä seuraavaan vuoteen, jolloin Hillary Clinton voittaa Yhdysvaltain presidentinvaalit ;)

Lue myös:

3 kommenttia:

  1. Se johtuu siitä etteivät naiset saaneet mitään niin merkittävää aikaiseksi. Tasa-arvon vuoksi voitaisiin hyväksyä naislta vähän huonompia aikaansaannoksia, että hekin saisivat palkintoja.

    VastaaPoista
  2. Minusta tasa-arvossa on iso epätasapaino sen suhteen, että naiset voivat paikata puuttuvia kykyjään tarjoamalla seksiä esimerkiksi työpaikkahaastattelussa tai ylennyksiä jaettaessa.

    VastaaPoista
  3. Onko kirjoittaja koskaan miettinyt sitä, että naiset eivät oikeasti tee mitään merkittävää? Ja kun tekevät, niin tekevät sen niin saatanan tyhmästi että kuolevat samalla (Marie Curie).

    VastaaPoista