Mainos

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Armeija ja naiset

Yle uutisoi viime viikolla tutkimuksesta, jonka mukaan Yhdysvaltain merijalkaväen tutkimuksen mukaan naiset eivät pärjäisi armeijassa yhtä hyvin kuin miehet. Koska Yleisradio unohti uutisessaan mainita Yhdysvaltain merijalkaväen sovinistisesta historiasta, tunnen velvollisuudekseni todistaa tämä "tutkimus" vääräksi.


Ensinnäkin tutkimuksessa vertailtiin ryhmiä, joista puolessa oli pelkkiä miehiä ja puolessa sekä miehiä että naisia. Jo tämä lähtökohta asettaa tutkimustulokset kyseenalaisiksi. Miksi naiset eivät saaneet toimia omana osastonaan, vaan heidän mukaansa laitettiin miehiä? Mitä jos sekaosastojen huonommat suoritukset johtuivatkin osastoissa mukana olleista miehistä? Lisäksi on huomioitava, että misogynistiset asenteet ovat juurtuneet armeijassa syvälle, minkä takia sekaosastoissa toimineet miehet saattoivat tarkoituksella sabotoida osastojensa suorituksia pitääkseen naiset jatkossakin poissa tärkeimmistä tehtävistä.

Ylen jutussakin nostetaan esille myös se, että tutkimukseen otetut miehet olivat lähes poikkeuksetta taisteluyksiköistä, kun taas tutkimuksessa olleet naiset palvelivat sellaisissa yksiköissä, joihin ei liity taistelutoimintaa. Miksi? Mitä Yhdysvaltain armeija oikein haluaa piilotella?

Tunnen itse monia asepalveluksen suorittaneita naisia (ja olen itse menossa suorittamaan vapaaehtoista asepalvelustani ensi tammikuussa - aamuja!) ja voin käsi sydämellä vannoa, että kaikki nämä naiset ovat varmasti olleet keskimääräistä parempia sotilaita. Vaikka luonto asettaakin naisen fyysiselle suorituskyvylle tiettyjä rajoitteita, on naisilla keskimäärin huomattavasti miehiä parempi tunneäly, josta on valtava etu erityisesti johtotehtävissä. Koulutettu gorillakin osaa raahata raskasta sinkoa perässään metsässä, mutta tunneälyä ei voi oppia rautatankoja nostelemalla. Miksei kukaan tutki, millaisia eroja sukupuolten henkisillä ominaisuuksilla on asepalveluksessa?

4 kommenttia:

  1. "voin käsi sydämellä vannoa, että kaikki nämä naiset ovat varmasti olleet keskimääräistä parempia sotilaita."

    Et sinä mitään tasa-arvoa aja, vaan naisten ylivaltaa.

    Hyi. :(

    VastaaPoista
  2. Jos naiset kerran olisivat miehiä parempia sotilaita niin miksi naisilla ei ole yleistä asevelvollisuutta ja minkä takia palvelus on naisilla helpotettu kaikilla mahdollisilla tavoilla?

    VastaaPoista
  3. Uskon että kyseessä oli sekaryhmiä koska on tärkeää mitata fyysinen kunto mm. kun puhutaan maan puolustuksesta, jossa on tarkoituksena usein kantaa kuormaa aseen ja repun muodossa maastossa jossa on raskasta liikkua.

    VastaaPoista
  4. "voin käsi sydämellä vannoa, että kaikki nämä naiset ovat varmasti olleet keskimääräistä parempia sotilaita."

    Arvio esitetty inttiä käymättä ja esittäjänä kiihkofeministi, en tiedä kukakohan tuon uskoisi.

    VastaaPoista